Direktlänk till inlägg 9 november 2014
VARNING!
Bli inte förvirrade av texterna på matprodukterna, det står på danska, men annars ser ingredienserna det samma ut i Sverige, vad jag tror.
Ingredienser:
En handfull basilikablad
ca 500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 burk champinjoner
1 burk kidneybeans
1-2 st gul lök (beroende på hur stor eller små de är)
1 1/2 röd paprika
1-2 dl matlagningsgrädde
ca 10 st. champinjoner
ca 70 g tomatpuré ( halva burken på 120 g.)
Krydderi:
Salt (jag har kvarnsalt)
Svartpeppar (jag har kvarnpeppar)
Vitlökspulver
Buritto Spice Mix
Stark sås, Louisiana Style (var för Guds skull försiktig med den, väldigt stark, men super god!)
Hacka lök, hacka paprika och skiva champinjoner.
Stek nötfärsen ordentligt i mycket smör. Ös ner lök, paprika och champinjoner och blanda ihop allt.
Häll i krossade tomater, champinjoner (häll ut "vattnet" först i diskhon), kidneybeans, matlagningsgrädde och tomatpurén.
Blanda ihop allt ordentligt och se till att purén inte är i "klumpar".
I med all krydderi och smaka av tills du blir nöjd, som sagt tidigare, var försiktig med starka såsen!!!
Låt det hela småputtra.
Jag har alltid olivolja och ca två teskedar salt i spagettivattnet.
Medans spagettin kokar drar jag sönder basilikabladen i bitar och blandar ihop dem med det andra i "köttfärssåsen.
Ladda upp maten och dekorera gärna med lite mer basilika på toppen. Jätte gott!
SMAKLIG MÅLTID!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|